Cristina Tarasevici şi Vlad Elias, fondatorii curăţătoriei ecologice Blue Lagoon Clean, au pornit un nou business, investind în total 110.000 euro într-o galerie online de artă, numită englehARdT collection. Din investiţia totală, 100.000 euro reprezintă investiţia în opere de artă, iar 10.000 euro este investiţia operaţională.  Galeria de artă englehARdT collection va funcţiona exclusiv online şi va organiza expoziţii în offline. Toate exponatele englehARdT collection vor fi semnate de artişti români, în concordanţă cu scopul galeriei de a promova cultura şi valorile româneşti autentice.

„Investiţia în operaţionalizarea galeriei de artă a fost în jurul valorii de 10.000 euro, în schimb investiţiile în operele care alcătuiesc galeria au fost făcute pe parcursul ultimilor 15 ani. În prezent, valoarea evaluată a tuturor exponatelor depăşeşte 100.000 euro”, au precizat Cristina Tarasevici şi Vlad Elias

Modelul de business al noii galerii de artă dedicată promovării operelor româneşti se bazează pe 3 piloni de dezvoltare: patrimoniul expoziţional, capsula de artă şi segmentul investiţional. O operă de artă poate aduce o profitabilitate de 10-15% anual. După 10 ani, o lucrare poate valora şi de 10-20 de ori mai mult.

“Patrimoniul expoziţional reprezintă acea secţiune în care prezentam publicului cele mai importante opere ale galeriei, împreună cu informaţii despre autori, cu scopul de a iniţia, de a bucura, cu alte cuvinte de a educa. Iar capsula de artă are rolul de a promova şi susţine tinerii artişti, astfel încât să beneficieze de o platformă online care să le facă cunoscută arta. Tot aici este şi locul în care iubitorii de artă pot să îşi înceapă sau să îşi completeze colecţia. Este un mediu în care toţi cei implicaţi căştigă, dar mai ales tinerii artişti”, au explicat cei doi fondatori ai galeriei online de artă englehARdT collection. Ei au adăugat că segmentul investiţional se adresează celor care apreciază arta nu doar din punct de vedere estetic, ci şi din punct de vedere al profitabilităţii în timp.

„O operă de artă individuală sau o colecţie în ansamblul ei aduce o profitabilitate mai mare decât, să spunem, dobânda primită pentru un depozit bancar care se situează în jurul valorii de 2% anual. În medie, o lucrare sau o colecţie, cu opere bine alese, poate aduce o profitabilitate de 10-15% anual, fiind considerate investiţii cu risc scăzut. Sistemul englehARdT metrics, pe care îl dezvoltăm în prezent este asociat segmentului investiţional prin care analizăm potenţialul unei lucrări şi prin acţiuni specifice contribuim la creşterea valorii lucrării respective în timp. Galeria acceptă deja plăţi în cripto monede, fiind printre primele companii româneşti care au implementat un astfel de sistem.”

Colecţiile de artă se pot viziona gratuit pe www.englehardtcollection.ro, iar achiziţionarea de opere de artă se poate face online, cu cardul, ramburs sau prin crypto.

“Cele mai prestigioase lucrări la capitolul pictură menţionăm: Fantoma din Bibliotecă, Bogdan Mihai Radu; Interior din atelierul artistului, Lucian Grigorescu; Femeie îmbăindu-se, Nicolae Tonitza; Proiect pentru pictura bisericii Amzei, Ştefan Luchian; Golf în Veneţia, Dumitru Macovei; Piaţă, de regretatul Liciu Lucian; Veneţie, Eugen Raportoru. La capitolul carte, favorita noastră este ”Din viaţa Majestăţii Sale Elisabeta” de Gheorge Bengescu, scrisă în franceză, la Bruxelles în 1904, semnată de Regina Elisabeta, dar şi cartea în două volume ”Fundacul Varlamului” de Ionel Teodoreanu cu semnătura autorului. Din categoria grafică, nu are cum să lipsească opera Tauri de Marcel Chirnoagă.”

Ideea lansării unei galerii de artă pe piaţa din România a apărut recent, în schimb pasiunea pentru artă şi frumos a existat dintotdeauna şi a fost cultivată din copilărie.

ZF.RO