1. Artistii vizuali și mostenitorii artistilor vizuali pot solicita, in conditiile legii, drepturi de suita fie organismelor de gestiune colectiva, fie englehARdT collection, in situatia re-vanzarii unor lucrari de arta incasate de englehARdT collection. englehARdT collection plateste aceste drepturi in numele sau dar si pentru consignantii vanzatori.
2. Lucrarile de arta carora li se aplica dreptul de suita sunt opere de arta plastica sau grafica, cum ar fi picturi, colaje, tablouri, desene, gravuri, tiparituri, litografii, sculpturi, tapiterii, obiecte ceramice sau din sticla si fotografii, cu conditia ca acestea sa fi fost realizate chiar de catre artist sau sa fie copii considerate opere de arta originale (realizate în numar limitat chiar de catre artist sau sub indrumarea/autorizarea acestuia), cumparate individual pentru o valoare de minim 300 de euro.
3. Sunt indreptatiti sa solicite drepturi de suita: a) artistii vizuali in viata, indiferent daca sunt sau nu membri UAP sau ai altor asociatii profesionale, autori ai unui lot de arta laica, ce se revinde de catre o persoana ce a dobandit lotul prin cumparare; b) mostenitorii unui artist vizual ce a incetat din viata, cu cel mult 70 de ani înainte de data re-vanzarii, în România, autor al unui lot de arta laica, ce se revinde de catre o persoana ce a dobandit lucrarea prin cumparare, cu conditia ca operele create anterior datei de 25 iulie 1996 sa se afle la data re-vanzarii sub protectia legislatiei drepturilor de autor.
4. Calitatea de mostenitor trebuie dovedita. In cazul in care sunt mai multi mostenitori, plata suitei se va face catre persoana imputernicita. In cat priveste calitatea de mostenitor, raportat la succesiunea in timp a legii aplicabile in materiile mostenirii si drepturilor de autor, dovada rangului de mostenitor si vocatia la suita se vor analiza o data cu solicitarea de suita. In esenta, raportat la lege, nu orice mostenitor este eligibil pentru dreptul de suita. Astfel ca mostenitorii, o data cu solicitarea de suita, vor trebui sa anexeze urmatoarele dovezi: (i) copie legalizata certificat deces autor (sau un document de stare civila echivalent); (ii) copie legalizata certificat de mostenitor.
5. Nu sunt susceptibile de drepturi de suita operele aflate la prima vanzare, respectiv operele depuse in consignatie de artisti, in mod direct sau prin reprezentant sot/sotie ori ruda/afin a artistului.
6. Drepturile de suita se platesc exclusiv pentru lucrarile incasate. Astfel ca, raportat la termenul de incasare a lucrarilor, solicitarea de suita trebuie adresata englehARdT collection nu mai devreme de 30 de zile de la data achizitiei in lucrarii la care se refera.
7. Solicitarile de suita trebuie sa contina cel putin urmatoarele date: a) denumirea lucrarii; b) numele artistului; si sa aiba anexate c) copie a actului de identitate pentru artistii in viata; d) dovada calitatii de mostenitor eligibil conform pct. 4; e) dovada calitatii de imputernicit, in situatia existentei mai multor mostenitori eligibili (procura autentificata de catre notarul public). Solicitarile vor fi trimise prin email, la adresa contact@englehardt.ro.
8. Solicitarile pot fi trimise indata dupa trecerea unui termen de 30 de zile dupa data achizitiei (incat sa permita incasarea lucrarii achizitionate). Urmand ca analizarea acestora si plata sa se realizeze in termen de cel mult 60 de zile de la data incasarii pretului, conform legii. Indata dupa analizarea solicitarii de plata suita, urmeaza ori plata, insotita de comunicarea catre solicitant, ori contactarea acestuia, in vederea unor lamuriri.
9. Plata drepturilor de suita se va face exclusiv prin virament bancar.
10. Nu incurajam in niciun fel incasarea drepturilor de suita de la englehARdT collection, in loc de incasarea acestora de la organismul de gestiune colectiva, cu scopul de a priva organismul de gestiune colectiva de incasarea comisionului; este la latitudinea titularilor sa aleaga intre incasarea acestora de la englehARdT collection, integral, ori incasarea acestora de la organism, cu retinerea comisionului aferent.